- 19 jaar

- 6de middelbaar, Jeugd- en Gehandicaptenzorg

- KTA Brasschaat

- Speelt gitaar en ukelele, schoolmoe, wil beter onderwijs voor de volgende generatie

Waarom maak ik deel uit van 'De 10'?

Zelf heb ik geen ultieme middelbare schoolervaring achter de rug. Eerlijk gezegd heb ik het er helemaal niet naar mijn zin gehad. Ik heb daar al sterk over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat het aan verschillende factoren zal liggen, waaronder de lesinhoud. Na 6 jaar heb ik nog steeds niet het gevoel alsof ik klaar ben om zelfstandig de 'echte' wereld in te gaan. Om zelfredzaam te zijn. Ik heb het gevoel alsof ik niets weet en dat er zoveel dingen zijn die zich in deze wereld afspelen waar ik mij niet van bewust ben, maar wel van bewust zou moeten zijn.
Ik wil gewoon graag helpen verandering te brengen in een systeem dat verouderd en achterhaald is. Ik geloof dat als we dit goed doen, wij een generatie kunnen vormen die wél klaar is voor zelfstandigheid. Dat wij een generatie vormen die weet wat er gaande is in de wereld en daar een mening over kan geven. Een generatie die andere culturen en mensen begrijpt en waardeert. Dat wij een generatie vormen die met geheven hoofd en open ogen de wereld kan instappen en die zien zoals hij is.

Hoe zie ik de wereld in 2030?

Eerst en vooral: vervuild. Maar op educatief vlak? Als wij voldoende invloed kunnen uitoefenen, zie ik een wereld waarin jongeren na het middelbaar weten waar ze aan beginnen. Waarin jongeren praktische informatie krijgen op school en niet enkel worden getest op de theorie. Een wereld waarin jongeren bij het afstuderen van het middelbaar weten wat de wereld is, hoe die draait en werkt, en bovenal hoe zij erin moeten functioneren. Ik wens simpelweg een wereld waarin mensen wereldwijs zijn en begrip hebben geleerd voor alles en iedereen.

Wat wil ik dat onderwijs mij bijbrengt?

Leerstof waarmee ik iets ben. Praktische informatie voor de toekomst, maar ook (nuttige!) theoretische informatie over het verleden, heden, ons eigen lichaam en dat van anderen, maatschappij, EHBO, seksualiteit, geaardheid, economie …