- 17 jaar

- 5de middelbaar, Humane Wetenschappen-Talen

- KA Voskenslaan Gent

- Geboren in Albanië, gelooft in de kracht van jongeren, wil taboes in het onderwijs doorbreken

Waarom maak ik deel uit van 'De 10'?

Jongeren die jongeren vertegenwoordigen, nobeler kan het niet! Wij weten vanuit onze dagelijkse ervaring achter de schoolbanken als de besten wat de achilleshiel is in het onderwijssysteem. De stem van jongeren horen is dus cruciaal in dit debat.

Hoe zie ik de wereld in 2030?

'Ik zie de wereld in 2030 als een plaats waar veel liefde, vrede en verdraagzaamheid heersen’. Nee dus, jammer genoeg niet, alhoewel het wel mooi zou zijn. Eindelijk moet er eens iets op gang schieten!
Wel hoop ik dat jongeren inzien hoeveel macht ze hebben in onze maatschappij. Als jongeren moeten we beseffen dat we wel degelijk belangrijk zijn en dat we deze kansen optimaal moeten benutten om de zorgen en noden te tonen die we hebben rond klimaat, wereldvrede, armoede …

Wat wil ik dat onderwijs mij bijbrengt?

Op de eerste plaats zou het onderwijs geüpdatet moeten worden. Hiermee bedoel ik dat meer taboeonderwerpen ter sprake moeten komen. (Waarom hebben we het bijvoorbeeld nooit over porno of psychisch welzijn?) Welke opleiding wij ook volgen in het middelbaar, we zouden na het secundair echt klaar moeten zijn voor verdere studies of werk. Ook zou het goed zijn dat het onderwijs ons bijbrengt hoe wij in onze maatschappij moeten omgaan met andere religies en culturen.