- 16 jaar

- 5de middelbaar Latijn-Talen

- VIIO Handel en Humaniora Borgloon

- Schrijfster, chiro, enthousiast is een understatement

Waarom maak ik deel uit van 'De 10'?

Binnen de lijntjes kleuren: niets voor mij. Impulsief en enthousiast sta ik in het leven en bijgevolg ook in projecten. Dit is wat ik heerlijk vind: hard leven, hard lachen, hard op mijn bek gaan en er daarna over schrijven. Concepten uitdenken, mensen verrassen en vastgeroeste tradities vernieuwen: blij dat ik daar van kan worden! Met ‘De 10’ begeef ik mij inhoudelijk op nieuw terrein, maar ben daarom des te meer klaar om dat samen uit te kammen en het roer liefst 180 graden om te gooien!

Hoe zie ik de wereld in 2030?

Als ik groots mag dromen en mag beginnen in mijn eigen leefwereld: dat kunstenaars ietsje meer de plak mogen zwaaien. Dat jij en ik wij worden. Dat niemand nog vreemd opkijkt als de sirtaki wordt gedanst in een doorrookte Vlaamse kroeg, maar dat de verwondering blijft. Dat Mia Adil begrijpt en andersom. Dat ivoren torens een voor een worden gesloopt en dat zeggen doen wordt. Dat is mijn wilde hart dat spreekt. Ik wil natuurlijk ook gewoon dat de tonijn niet uitsterft.

Wat wil ik dat onderwijs mij bijbrengt?

Ik zou wat meer mijn beste hersenhelft willen gebruiken: dat deel waar creativiteit en ideeën in gestockeerd zitten. Meer interactie en projectmatig leren zou fantastisch zijn. Stel dat wij een manier zouden vinden om een stem te geven aan de échte talenten van leerlingen! De dag waarop mijn leerkracht zal zeggen: vergeet de exacte datum waarop Mussolini het overnam en schrijf vanaf vandaag samen geschiedenis, zal je mijn gekir horen, vermits jouw goed geïsoleerde ivoren toren tegen dan toch gesloopt zal zijn.