Nieuwsberichten

Rangschikken op
18
FEB

Debatavond 'Van leRensbelang?' in Leuven

Op donderdagavond 18 februari organiseren de Leuvense Freinetscholen De 7-sprong en De Appeltuin een debatavond over de 4 centrale vragen van de campagne 'Van leRensbelang?'Andere ouders van Leuvense basisscholen zijn welkom. Het debat vindt plaats in de turnzaal van De Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74 in Leuven.

1
MAR

Eindtermendebat binnen hogeschool Odisee

Op dinsdag 1 maart 2016 organiseert Odisee met het 2e jaar bachelor secundair onderwijs (60-tal studenten) een debat rond #eindtermen. Fernand Mesdom (docent onderwijskunde), Stephen Etordeu (opleidingshoofd secundair onderwijs, campus Brussel) en Ann Martin (Studiegebieddirecteur onderwijs cluster 2) zullen de discussies begeleiden en daarmee een steentje bijdragen aan het maatschappelijk debat. Dit debat vindt plaats van 14u tot 15u30 op Odisee, campus Brussel, Stormstraat 2, lokaal 6219 (6e verdieping, Hermes gebouw), te Brussel. Ook binnen bepaalde opleidingsonderdelen gaan individuele docenten het debat aan, waarna hun verslagen op het platform Onsonderwijs.be komen.

2
MAR

#Eindtermen in Karrewiet

Het kinderjournaal Karrewiet op Ketnet zal aandacht besteden aan de nieuwe #eindtermen en het debat daarover. De opnames vinden plaats in de vijfde klas van basisschool De Linde in Overpelt.Kinderen die (na de uitzending) ook ideeën hebben kunnen ze met wat hulp van mama of papa kwijt op deze website.

3
MAR

van leRensbelang! Grote praatbarak: Het Mysterie van Onderwijs

Op 3 maart organiseert het Mysterie van Onderwijs een praatbarak rond #eindtermen. Die vindt plaats in Jeugdherberg De Zandpoort in Mechelen (Zandpoortvest 70, 10’ wandelen van het station) . Vlaanderen bezint zich over de toekomst van zijn onderwijs. Het parlement heeft het grote eindtermendebat op gang getrokken. Naast de 40-dagentijd zitten we nu volop in de 50-dagen van het onderwijs. Het Mysterie kan en wil dan niet achterblijven! Omdat wij graag praten, en niet zomaar praten, maar liefst praten over onderwijs en dat even belangrijk vinden als doen: van harte uitgenodigd op de tweede Grote praatbarak van het Mysterie van Onderwijs. Deze vindt plaats op donderdag 3 maart 2016 om 20 u. Wij zorgen voor vragen en stellingen op bierviltjes en vooral heel veel gezelligheid. Wie weet zijn er zelfs een aantal mystery guests. Hoe meer volk, hoe boeiender de discussie, hoe rijker onze input in het debat. Allen welkom! Spread the word! Graag wel even laten weten of je erbij zal zijn door een antwoordje te sturen naar Pat.Vandewiele@diomb.be

3
MAR

Ouders Virgo Sapiens Londerzeel discussiëren over #eindtermen

Op donderdag 3 maart om 19u30 vindt op de school een discussieavond voor en met de ouders plaats over #eindtermen. Enkele weken later zijn de oud-leerlingen aan de beurt (zondag 20 maart om 14 u). En ook de leerlingen van het 1e en het 4e trekken er tijd voor uit in het kader van hun projectdag op 22 maart.

15
MAR

Milieu-ambtenaren discussiëren over eindtermen

Binnen LNE / AMIS, de dienst AMIS (Afdeling Milieu-integratie en -subsidiëringen) van het Departement LNE (Leefmilieu, Natuur & Energie) zullen op 15 april een 20-tal medewerkers debatteren over de nieuwe #eindtermen. Eerder hadden hun collega's van het MOS-team, het vroegere Milieuzorg op School, dat ook al gedaan.

15
MAR

Onze samenleving verandert in hoog tempo. Ons onderwijs moet mee veranderen. Laat van je horen

Met die woorden roept het departement 'Education' van de Hogeschool PXL uit Hasselt op om mee te debatteren over wat van LeRensbelang is voor de nieuwe #eindtermen. De lerarenopleiding PXL-Education wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en organiseert op dinsdag 15 maart van 19.00u tot 21.00u een boeiende gespreksavond. In kleine groepjes gaan we debatteren over eindtermen, aan de hand van een aantal concrete vragen. Per groep is er een gespreksmoderator en een verslaggever. Studenten en deelnemers uit het werkveld worden in aparte groepjes ingedeeld. De resultaten van de gespreksavond voeren we nadien in op www.onsonderwijs.be. De avond is een ideale gelegenheid om met verschillende personen uit het onderwijs van gedachten te wisselen. Indien u interesse heeft om er bij te zijn, kan u zich inschrijven tegen uiterlijk 13 maart via volgende inschrijflink.

15
MAR

Vormingplus Waas-en-Dender - Gratis debatavond VanleRensbelang

Op 15 maart (20-22u) organiseert Vormingplus Waas-en-Dender een gratis debatavond over Onsonderwijs - VanleRensbelang. De avond vindt plaats in de bibliotheek van Sint-Niklaas (conferentiezaal - Hendrik Heymanplein 3) en deelname is gratis. Inschrijven is wel verplicht. Stuur een mail naar Vormingplus Waas-en-Dender kathleen.devroe@vormingplus.be om je deelname te bevestigen of geef een seintje via 03/775 44 84.Tot dan!

15
MAR

Discussieavond eindtermen in de Abdijschool Vlierbeek

De ouderraad van de Abdijschool Vlierbeek nodigt de ouders van de schoolgaande kinderen uit voor een discussieavond over de herziening van de #eindtermen.Doe zoals hen en organiseer je eigen debat. Al het benodigde materiaal vind je hier.

15
MAR

Kennisdelingsnamiddag met lectoren

Op dinsdag 15 maart organiseert de Karel de Grote hogeschool, onderwijsgroep Welzijn, Onderwijs en Gezondheidszorg, een kennisdelingsnamiddag. De lectoren gaan er in debat over dat wat de samenleving écht belangrijk vindt in het onderwijs van de toekomst, vanuit hun dagelijkse ervaring met studenten die de brug vormen tussen het secundair onderwijs en de arbeidsmarkt.De sessie vindt plaats op campus Zuid, Brusselstraat 23, 2018 Antwerpen.

16
MAR

Ook Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen mengt zich in het debat

Hun oproep vind je hier en op een speciaal aangemaakte Facebookpagina.

16
MAR

Ngo-federatie debatteert over eindtermen

Op 16 maart gaat de ngo-federatie, in samenwerking met VIA Don Bosco en anderen, het gesprek aan over de nieuwe #eindtermen. Meer info volgt

22
MAR

Lerarenopleiders buigen zich over eindtermen

Op dinsdag 22 maart gaat het lectorenteam van de Lerarenopleiding UC Leuven-Limburg, Lager Onderwijs (Campus Hertogstraat) het debat aan rond de #eindtermen. In kleine groepjes zal er van gedachte gewisseld worden over wat écht van leRensbelang is voor alle jongeren. De verslagen vind je naderhand op het platform Onsonderwijs.be.

22
MAR

Leerkrachten debatteren over eindtermen

Op dinsdag 22 maart wisselen de leerkrachten basisonderwijs van het Heilig Hart Heverlee tijdens hun personeelsvergadering van gedachte over de eindtermen.

22
MAR

Karel de Grote Hogeschool ontmoet het werkveld in het debat over de eindtermen.

Op dinsdag 22 maart gaan een aantal coördinatoren van de bachelor lager- en kleuteronderwijs in gesprek met het werkveld (klasleerkrachten en directies) over de uitdagingen in het onderwijs van de toekomst. Welke competenties moeten we in het onderwijs nastreven en bereiken om onze jongeren te wapenen voor de toekomst?

22
MAR

Leuven debatteert stadsbreed over #eindtermen

Waar moet ons onderwijs op inzetten? Wat is 'van leRensbelang’ voor de kinderen en jongeren van morgen? De Onderwijsraad Leuven nodigt alle betrokkenen uit om actief deel te nemen aan een stadsbreed debat ‘van leRensbelang’. Het gesprek vindt plaats op 22 maart 2016 om 20u in bibliotheek Tweebronnen. Inschrijven doe je voor 18 maart via onderwijs@leuven.be . 
Meer informatie over de huidige eindtermen en ontwikkelingsdoelen vind je hier.

25
MAR

Multiculturele oudergroep debatteert rond # eindtermen

De VCOV (Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen) organiseert op 25 maart een debat met Antwerpse ouders. Dat gebeurt in samenwerking met de vzw Symbiose die huiswerkbegeleiding organiseert voor Afrikaanse kinderen én hun ouders.Mail els.vanvolsem@vcov.be voor meer informatie.