- 16 jaar

- Grieks-Latijn

- Sint-Maarten Instituut Aalst

- Filippijns-Belgisch, gepassioneerd door film, zingt bij Schola Cantorum Cantate Domino

Waarom maak ik deel uit van 'De 10'?

Simpel: ik wil iets veranderen. De eindtermen van ons onderwijs zijn namelijk nogal oud, dus zeker aan vernieuwing toe. Ik hoop dat ik samen met de andere negen hier werk kan van maken. Op naar een beter gestructureerd onderwijs!

Hoe zie ik de wereld in 2030?

Goh, daar kunnen we veel over speculeren, niet? Ik ga ervan uit dat er op onderwijsvlak toch een paar dingen zullen veranderd zijn. Ik hoop dat het onderwijs serieus hervormd zal zijn, zodat alle studenten eigenlijk leren wat ze moeten leren. Ik hoop ook dat scholen genoeg subsidies krijgen, om meer cultureel gerichte uitstappen te kunnen organiseren. Maar bovenal hoop ik dat we de wereld nog niet om zeep hebben gebracht, met oorlog, geweld en politieke tweedracht. Een wereld van vrede, politieke overeenkomsten en onderwijs voor iedereen is toch niet zo veel gevraagd?

Wat wil ik dat onderwijs mij bijbrengt?

Ik wil dat onderwijs mij bijbrengt hoe ik me moet klaarstomen voor een volwassen leven. Ik wil dat het mijn kijk op de wereld verbreedt en mijn algemene kennis verdubbelt. Niettemin wil ik dat het mij dingen bijleert die ik in mijn dagelijkse leven zou moeten gebruiken, bijvoorbeeld EHBO, economie en nog zoveel meer. Maar vooral wil ik dat het mij gewoon leert hoe ik me moet gedragen en mensen kan helpen.