- 16 jaar

- 5de middelbaar Grieks-Wiskunde

- Xaveriuscollege Borgerhout

- Scouts, leerlingenraad, meertalig, opgegroeid in Japan, kritisch voor haar generatie

Waarom maak ik deel uit van 'De 10'?

Ik ben een 16-jarige scholier die zich vaak het hoofd breekt over het huidige schoolsysteem, maar er ook effectief iets aan wil doen. Ik heb mijn lagere studiejaren doorgebracht in het internationale-schoolsysteem in Japan. Het was dus even wennen aan het 'schoolse' systeem en het klassieke collegemodel hier in België. Maar dat geeft me nu wel de mogelijkheid om onderwijssystemen te vergelijken. Mag ik mezelf ook een geëngageerde meid noemen? Eentje met een  kritische kijk op en een grote interesse voor onderwijs! Ik heb in elk geval zin om creatief aan de slag te gaan en samen te denken met deze diverse groep van jongeren.

Hoe zie ik de wereld in 2030?

Hopelijk met een geïnnoveerd schoolsysteem! Het valt toch niet te ontkennen dat onderwijs de basis is van elke samenleving, voor de manier van denken en handelen, het omgaan met elkaar. Om maar eens een klassieke term te gebruiken, ik hoop dat het onderwijs in de 21e eeuw erin slaagt jongeren te helpen zich te ontwikkelen tot een soort moderne homo universalis. Kennen én kunnen. Denken én doen. Gaande van geschiedenis tot coderen, van fysica tot EHBO. Gooi er nog wat mindfulness bij en je bent er bijna!

Wat wil ik dat onderwijs mij bijbrengt?

Onderwijs: het moet mij uitdagen, het moet mij hongerig maken naar meer, het moet me af en toe eens uit mijn comfortzone halen.