Op vrijdag 13 mei sloten we de publieke campagne ‘Van leRensbelang?’ af met een spetterend Onderwijsfestival in het Vlaams Parlement. 750 personen namen deel aan het festival, waarvan de helft scholieren.

Het was een dag vol discussie en reflectie, waar ook de aanwezige parlementsleden vanuit de Commissie Onderwijs volop aan bijdroegen. Het sfeerfilmpje van het Onderwijsfestival vindt u hier.

Na de zomer volgen nog workshops in de schoot van de Commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement waar de resultaten van het maatschappelijke debat over de vernieuwing van de eindtermen zullen besproken worden met experten en de onderwijsstakeholders.

Er wordt nog volop gewerkt aan de finale eindrapportering. Maar u kan vanaf nu alvast de verslagen van de 3 eerste fasen, respectievelijk ‘De 50 dagen van het Onderwijs’, ‘De Nachten van het Onderwijs’ en het ‘Onderwijsfestival’ raadplegen:


Hartelijk dank aan alle duizenden deelnemers voor de medewerking en inbreng aan het maatschappelijk debat. Mede dankzij al deze mensen is ‘Van leRensbelang?’ uitgegroeid tot een succesvolle campagne.